Raw spicy BBQ kale chips

Chipsen:

  • Ett huvud av Kale (kruskål/grönkål)

BBQ marinaden:

  • 2-1/2 dl dadlar
  • 2-1/2 dl blötlagda soltorkade tomater
  • 4 blötlagda rökta jalapenos
  • 1-1/4 dl av vätskan som blev kvar från blötlägningen av jalapenos
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk tamari (glutenfri soja)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 nypa (1-2 krm) cayennepeppear
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprika

Gör så här

  1. Kärna ut dadlarna och jalapenos.
  2. Blötlägg de soltorkade tomaterna och jalapenos i någon timme.
  3. Hacka grönkålen i lagom bitar. Tänk på att de kommer krympa en aning när du torkar dem. Lägg de därefter i en står skål.
  4. Häll sedan alla ingredienser för BBQ marinaden i mixer och mixa väl.
  5. äll såsen över grönkålen och arbeta in marinaden väl med händerna.
  6. Lägg de blivande chipsen på en plåt med plåtpapper och för in de i antingen en torkugn i eller i ugnen med ugnsluckan på glänt på låg temperatur (40 grader) i 8- 24 timmar beroende på hur krispiga du vill ha dina chips.

Tips!

Passar utmärkt om du ska på bio och saknar vanliga chips :)

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

2 kommentarer:

  1. Mmm, såg detta på hans blogg tidigare. Mums! Men, går det att få tag i grönkål förutom runt jul? Eller kan man göra det på fryst....? Eller vad är kruskål? Vad har du tänkt göra det på?
    /Maria B

    SvaraRadera
  2. Som med alla recept kan amn ju prova sig fram emd andra ingredienser om man inte kan få tag i något. Prova tex detta med färsk spenat :) Mmm... Mmmm... MMM!

    <3
    Amanda

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.