Christers sidor:

Raw Nutella (4 dl)

Raw-Nutella

Ingredienser

  • 5 dl hasselnötter
  • 3 msk kokosolja
  • 5 msk kakao
  • 3 msk honung
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk himalayasalt

Gör så här

  1. Mixa nötterna i matberedare till en oljig massa. Detta tar flera minuter (10-15) och du måste skrapa ner från kanterna om och om och om igen. Först blir nötterna till pulver, sedan börjar de klumpa sig, sedan börjar klumparna hänga ihop, sedan börjar oljan sippra ut. Fortsätt tills klumpen blir oljig och är lite varm.
  2. Sedan tillsätter du resten av ingredienserna och mixar allt till en slät massa.
  3. Vill du ha den rinnigare kan du tillsätta nöt- eller linfröolja.
  4. Håller sig i veckor i en burk med tättslutande lock och är perfekt till allt möjligt!

Tips!

Mixa 0,5 dl nutella med 1 banan, 1 näve salladsblad och lite mandelmjölk och servera med isbitar... say no more…………♥♥♥♥♥

---
Recept på raw food från Gitte Liljekvistgittesgreenliving.gili.se

11 kommentarer:

  1. Supergod!!
    Jag förvarade den i kylskåp i en glasbruk men då blev den hård och smulig. Kan man förvara den i rumstemperatur?
    Är detta bara till dessert och mellanmål eller hur och hur mycket kan man äta av den utan att det blir för onyttigt?

    Tack för favoritreceptet :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Jo den stelnar tyvärr i kylskåp på grund av kokosoljan men det kan du justera med mera nötolja/vatten.
    Du kan ha den i rumstemperatur men jag vet inte hur länge den håller. Du känner på smaken om den börjar härskna så testa.
    Du kan nog äta tills du skäms av den men tänk på att den höga fetthalten inte är optimal i för stora mängder.
    Jag räknar in den under kategorin godis men när jag gjort en sats räcker den bara några få dagar så... :)
    Kram Gitte
    GittesGreenLiving

    SvaraRadera
  3. Hej! Tack för recepten! Jag tyckte också den var lite för stel och inte så rinnande som jag vill ha den. Så jag tog en liten mängt av smeten och blandade med vatten. Det blev så bra! Resten sparade jag i frysen så man kan ta när man vill och blanda med vatten igen så den inte blir dåligt! P.S. Jag hade lite maca i också!
    Tack igen Gitte!
    Fantastiskt recept! ;)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! jag har själv blandat med vatten och den håller i veckor i kyl trots vattnet.
      Kram Gitte

      Radera
  4. oj oj oj vad gott! tack för receptet! detta måste man ju göra fler gånger :D

    SvaraRadera
  5. Hej! En beginner raw vegan wannabe här :) Undrar om det ska vara smakfri kokosolja eller inte i de olika recept jag finner på denna absolut underbara site :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Jag har inte skrivit det här receptet men tror att många använder den naturella kokosoljan (och att det är den som åsyftas när inget annat anges). Men beroende på ens personliga smak och hur man vill att rätten ska bli kan man ju använda smakfri (tror dock inte den är raw då den ångas, men har inte hundra koll på om det gäller all smak/luktfri).

      Mvh, Gabriel

      Radera
  6. Hej
    Går det att göra detta i en mixer eller måste det vara en matberedare?
    Mvh en som inte har så stor koll på köksredskap. :)

    SvaraRadera

test