Christers sidor:

Kladdiga choklad- och kokosrutor (12 st)

Kokos- och kladdkaka

Ingredienser

  • 3,5 dl sötmandel
  • 12 dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3-6 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • Kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa sötmandel en stund.
  2. Tillsätt övriga ingredienser (utom kokosflingor) och mixa tills det blir en slät kletig deg.
  3. Ta i lite vatten i taget då allt kanske inte behövs.
  4. Tryck ut i en liten form och strö över kokosflingor.
  5. Ställ i frysen en stund.
  6. Förvara den i kylen alt i frysen och ta fram en stund innan det skall ätas.
  7. Servera med färska jordgubbar.
---
Recept på raw food från Lisa Högberglisasgodbitar.wordpress.com

13 kommentarer:

  1. Torkade eller färska dadlar?

    SvaraRadera
  2. Dum fråga kanske, men är vaniljpulver samma sak som vaniljsocker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej vaniljpulver är den rena vaniljen, finns att köpa i pyttesmå glasburkar, vaniljsocker är väl nån slags florsocker med ofta artificiell vaniljarom

      Radera
    2. Nej vaniljsocker är med vanilj. Vanillinsocker är däremot artificiell vanilj.

      Radera
  3. Supergoda! Jag hade inga färska jordgubbar pga årstiden, så jag gjorde en sås till av frysta, tinade bär. 1,5 dl hallon, 1,5 dl jordgubbar och en banan.

    SvaraRadera
  4. Supergod å enkel att göra! Rekommenderas! :)

    SvaraRadera
  5. Fantastiskt! Fullkomligt gudomlig smak! Jag är frälst!

    SvaraRadera
  6. Ska det vara extra virgin kokosolja som smakar kokos?

    SvaraRadera
  7. Alltså, wow!!! Fy satan i gatan vad god denna var!!!

    SvaraRadera

test