Christers sidor:

Tapenade

Ingredienser

  • 2 dl linsgroddar
  • 1/2 gul, röd eller orange paprika
  • 1 msk kallpressad rapsolja (kan bytas ut mot annan kallpressad olja)
  • 5-10 svarta kalamataoliver, urkärnade
  • 1-1,1/2 tsk tamari

Gör så här

  1. Kör linsgroddarna i matberedaren eller mixer tills de är finfördelade.
  2. Dela paprikan, ta bort alla kärnor och tärna den. Lägg i paprikabitarna i matberedaren/mixern och kör det tillsammans med linsgroddarna tills det blandat sig.
  3. Ta ur kärnan i oliverna, skiva oliverna och kör dem en stund i matberedaren/mixern tills allt blandat sig.
  4. 4. Häll i oljan och tamarin och kör tills allt blandat sig.

Tips!

Passar bra till riven morot, riven zuccini och gröna blad.

---

Recept på råkost/raw food från Mikaela Kaylrawfoodblogg.bloggspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

test