Christers sidor:

Apelsin -och chilichoklad bräck

Ingredienser

  • 2 dl kakaosmör
  • 1/2 dl rå kakao
  • 3 msk–1/2 dl agavesirap
  • En nypa salt
  • Rivet apelsinskal från 2 apelsiner
  • chilipulver efter smak

Gör så här

  1. Gör kakaosmöret flytande, försiktigt i ett vattenbad.
  2. Rör samman kakaosmör och agavesirap.
  3. Tillsätt övriga ingredienser – kom ihåg att smaka av!
  4. Häll ut på ett bakplåtspapper som ligger på en form eller en bricka, ganska så tunt.
  5. Låt stelna i kyl eller frys.
  6. Bryt sedan chokladbräcken och njuuuut! Blir som noblesse ni vet, helst med finsmulade kakaonibs i...

Tips!

Som vanligt höftade jag, så använd måtten som en riktlinje men smaka av, snälla du… variera med andra smaksättare ex. vaniljpulver, citronskal, limeskal, ingefära...

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

1 kommentar:

  1. Supergott och snabbt gick det. Perfekt när chockladsuget sätter in.

    SvaraRadera

test