Tahinisås med kummin och seamfrön

Ingredienser

  • 2-3 msk citronjos
  • 2-3 msk vatten
  • 1 msk kummin
  • 1/4 tsk cayennepeppar eller svartpeppar
  • 1/4 tsk himalayasalt

Gör så här

  1. Mixa det i en bål, vatten till önskad konsistens.

Tips!

Används bland annat i Vitkålssallad med tahini.

Jag fick det här receptet av Gabriel & Shanti Cousens då jag gick en kurs hos dem på Ängsbacka 2010. De har bland annat gett ut en bok som heter Rainbow Green Live-Food Cuisine (läs gratis på Google Books).

---

Recept på råkost/raw food från Gabriel & Shanti Cousenswww.treeoflife.nu.
Översatt till svenska av Christer Barregren

7 kommentarer:

  1. Vart är själva tahinin, tro?

    SvaraRadera
  2. Ja, fråga inte mig. Så här var receptet. Det kanske smakar som Tahini? Jag äter det inte själv så jag vet inte...

    SvaraRadera
  3. Hm, tahini smakar ju rätt kraftigt, stark sesamsmak framförallt. Sen när man har det i hummus så kombinerar man ju ofta med citron och spiskummin, det kanske är den kopplingen de gör i receptet?

    SvaraRadera
  4. Glömt sesamfröna?

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.