Ingredienser till burgerbas:
- 21/2 dl valnötter
- 34 champinjoner
- 1/4 lök
- 1 röd paprika
- 1 morot
- salt och peppar
Ingredienser till ostbas
- 11/4 dl solrosfrön
- 11/4 dl pumpafrön
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- 3 msk vatten
Så här gör du
- Finhacka alla ingredienser för burgarbasen och häll de i en större bunke.
- Lägg alla ingredienser för ostbasen i en matberedare och mixa till en krämig konsistens.
- Är ostbasen inte krämig nog, tillsätt lite mer vatten och mixa.
- Häll sedan ostmixen i bunken med burgarmixen och kör sedan allt i matberedaren.
- Det färdiga resultatet ska vara bindande och ska lätt kunna formas till hamburgare.
- Eftersom vi inte har en torkugn använde vi oss av en vanlig ugn med öppen ugnslucka. Temperaturen var på 50 grader och där fick de stå i ca 30 min.
Till burgaren skar vi upp tjocka skivor tomat, gurka och avokado och använde oss utav romansallad som bröd. Lite alfalfa hamnade även med på tallriken.
Tips
Till dessa burgare använde vi Rhode Islandsås à la Mimi Kirk, Stark senap och Ketchup.
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
MMMmmm... Jayvi gjorde den här till lunch. Hon gjorde den utan att torka brödet i ugnen, men det var gott ändå :-)
SvaraRadera