Christers sidor:

Rå falafel

Råfalafel

Ingredienser till morotsjuice

  • 1 äpple
  • 4 morötter

Så här gör du motorsjuicen

  1. Kör alla ingredienserna i en råsaftscentrifug och spara fiberresterna av grödorna som maskinen skalat av.

Ingredienser till rå Tahiniså:

  • 1–1/2 dl malda sesamfrön
  • 2 msk juice från en citron
  • 1 msk äppelcider vinäger
  • 1/2 msk agavesirap
  • 1–1/2 krm spiskummin
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1–1/2 dl vatten

Så här gör du rå Tahiniså

  1. Kör sesamfrön till mjöl i ex en kaffemalare och tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa väl.
  2. Addera vatten och kör i en mixer åter igen.
  3. Toppa på sallader och använd till de flesta nötpatéer, men till rå falafel är den himmelsk!

Ingredienser till rå falafel (2–3 port)

  • 2 1/2 dl morotsjuicerester från en råsaftscentrifug
  • 1–1/4 dl sesamfrön
  • 1 msk linfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk juice från en färsk citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gul lök

Så här gör du rå falafel

  1. Börja med att göra en morotsjuice och gör sedan mjöl av sesamfrön och linfrön, i exempelvis en kaffemalare eller i en mindre matberedare.
  2. Häll sedan alla ingredienser i en bunke och blanda smeten väl.
  3. Rulla små bollar av smeten med händerna som du sedan plattar till och de är klara att servera.
  4. Om du vill ha en knaprig textur kan ni även stoppa in dessa i ugnen på 50 grader i ca 20–60 minuter.
  5. Servera med en mörkgrön sallad och en sås, exempelvis rå Tahinisås
IMG_9751

---

Recept från Amanda Beranartali.qh.se

2 kommentarer:

  1. Den var jättesmarrig. Jag ÄLSKAR den rå tahinisåsen. Helt super!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte riktigt receptet. Ska det vara 11/2 dl malda sesamfrön eller 1/2-1 dl. Bara så jag gör rätt :-).
    Anette

    SvaraRadera

test