Raw-violi med cashewost (4 port)

Ingredienser

  • 5 dl cashewnötter (blötlagda i ca ett dygn)
  • 3 msk olivolja
  • 3 tsk limejuice
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk vitlökspulver eller en vitlöksklyfta
  • 1 msk agave
  • En näve färsk basilika (alternativt annan krydda)
  • Svartpeppar
  • Zuccini och olivolja till raviolin

Cashewosten

  1. Lägg cashewnötter, havssalt, vitlök, basilika och agave i en mixer.
  2. Tillsätt limejuicen och olivoljan, dock endast 2 msk till att börja med och tillsätt mer limejuice och olivolja då det behövs.
  3. När konsistensen blivit bra (ska vara ungefär som cream cheese), tillsätt den malna svartpepparen och servera!

Raviolin

  1. Skär zuccinin i tunna skivor och placera en klick av osten i mitten.
  2. Täck kanterna på zuccinin med olivolja och inneslut osten genom att placera en annan skiva ovanpå den andra.
  3. Redo att servera!

Tips!

Häll en färsk blandning av krossade tomater över raviolin för ännu bättre smak.

---
Recept på råkost/raw food från Mattiasrawfoodbutiken.se

6 kommentarer:

  1. Det låter gott men på bilden ser det ut som ett helt annat recept? Det ser ut som Rödbeta och det ser ut som om du lagt på en klick marinerad svamp eller nåt på varje ravioli - eller? Vad är det vita du strött över?

    SvaraRadera
  2. Bra fråga. Jag har lagt in den bilden jag fick, och jag har bett Mattias kolla om det är rätt men jag har inte fått svar än.

    SvaraRadera
  3. I vilket fall som helst var det supergott!

    SvaraRadera
  4. Snälla nån som kan säga hur jag skriver ut recepten?

    SvaraRadera
  5. Fungerar det inte med Arkiv/Skriv ut...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.