Christers sidor:

Raw coleslaw och pestofyllda tomater (2 port)

Raw coslaw

Raw coleslaw

  • 1 litet vitkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 dl sour cream
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk linfröolja (eller annan olja)
  • 1 mak citronsaft
  • Himalayasalt
  • Svartpeppar
  1. Strimla vitkålen och rödlöken.
  2. Rör ihop resten och häll ihop med kålen och löken.
  3. Blir bättre om den får stå till nästa dag.

Pestofyllda tomater (2-4 st)

  • 2-4 stora tomater (2 bifftomater eller 4 vanliga)
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk näringsjäst
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Himalayasalt
  • Svartpeppar
  1. Skär locket av tomaterna och gröp ur det blöta i dem (spara de köttiga väggarna).
  2. Mixa resten av ingredienserna med det du gröpt ur tomaterna till en grynig pesto.
  3. Fyll tomaterna med peston.
---
Recept på raw food från Gitte Liljekvistgittesgreenliving.gili.se

6 kommentarer:

  1. Superbra sida!!! Provade detta recept och är så himla nöjd. Hade lite mer citron i, för det gillar jag. Och lite honung och lite mindre senap i coleslawn, för att barnen skulle våga prova. Och extra rödlök. Riktigt gott!

    SvaraRadera
  2. Älskar detta receptet! Har ett liknande på min sida. Tack för en fantastiskt sida fylld med massa inspiration!

    SvaraRadera
  3. Sjukt gott! Underbart recept!!

    SvaraRadera
  4. Detta himalayasalt... Det är inget "finare" eller mer "naturligare" salt. Salt är salt, NATRIUMKLORID. Himalayasalt innehåller förutom natriumklorid även massa föroreningar, bland annat strontium som vi verkligen inte behöver. Det är just de onödiga föroreningarna som ger den där "fina" rosa skiftningen i saltet.

    SvaraRadera

test