Paprikasoppa à la Rosenblad

Paprikasoppa à la Rosenblad

Ingredienser

  • 1 ask kokosmjölk
  • 1/2 avokado
  • 1 röd paprika
  • 1 soltorkad tomat
  • 1 msk tamari/ shoyu
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Curry
  • Lökpulver
  • Och lite hackad paprika/ tomat/ stjälkcelleri/ avokado/ gräslök
  • Eventuellt superboosters: surkål & noriflakes/ wakame

Så här gör du

  1. Mixa kokosmjölk med paprika och soltorkad tomat tills det blivit rött och krämigt och tills inga bitar är kvar.
  2. Lägg i avokadon och kör igen.
  3. Smaka av med kryddorna.
  4. Servera med hackade grönsaker.

Tips

Jag tycker att det är ganska gott att ha surkål i soppa, särskilt i denna som är lite sötaktig. Mixad wakame eller noriflagor är ett bra sätt att salta samtidigt som man får i sig alger som annars kan vara svårt att få den dagliga dosen av.

1 kommentar:

  1. Är all kokosmjölk i butikerna raw eller ska man köpa ngn speciell sort?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.