Kall grön ärtsoppa med kirskål (2 port)

IMG_0756

Sommaren har börjat och förhoppningsvis fortsätter med strålande sol och några varma sommarregn dagar. När det är som varmast ute kan det bli så att du inte är så sugen på att äta men det är viktigt att få i sig mat ändå. Här en enkel soppa som du lika gärna kan göra som en smoothie. Med frysta gröna ärtor blir den svalkande och med de gröna bladen får du i dig väsentliga mineraler som är viktigt att ha för att kroppen ska kunna hålla igång även heta sommardagar.

Ingredienser

  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1 päron
  • 3 stora nävar kirskål
  • 1/2 msk limejuice
  • 1 avokado
  • 2–3 dl vatten

Gör så här

  1. Mixa kirskål med 2 dl vatten i en mixer.
  2. Tillsätt päron, skuret i större bitar med limejuice och gröna ärtor, mixa igen.
  3. Tillsätt avokado och ev mer vatten och mixa igen.

Tips!

Det magiska vilda gröna finns omkring oss i massvis och det är bara att gå ut och plocka. För att veta att du plockar växter som är ätliga kan du besöka sidan www.skogsskafferiet.se.

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.