Mustig vintergryta (4 port)

Ingredienser

  • 1 knippe persilja
  • 4 blad mangold (stora blad med fyllig vit botten)
  • 1 citron
  • 1/2 dl linfröolja
  • 6 tomater
  • 3 gula paprikor
  • (Lite salt om man vill. Kryddor behövs inte eftersom ingredienserna är så smakliga i sig själv. Personligen tycker jag inte ens salt behövs)

Gör så här

  1. Mixa allt utom tomater och paprikor.
  2. Dessa hackas i fina munsbitar.
  3. Häll allt i en stor fin skål eller gryta och servera.

Tips!

Är det väldigt små barn som ska äta så byt gärna ut paprikorna mot tärnade zucchini. För större barn gör de gula paprikorna grytan väldigt festlig och inbjudande pga den underbara brytningen av grytans klara färger; grön, röd och gul.

---

Recept på råkost/raw food från Anna Schviliwww.levandehud.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.