Raw Nässelsoppa

raw nässelsoppa

Ingredienser

  • Cirka 1 liter nyplockade nässlor (eller spenat)
  • Cirka 0,5 liter vatten
  • Saften från 1 apelsin
  • 4 bitar blötlagda soltorkad tomat
  • 1 tomat
  • 1 dl gröna ärter
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 tsk örtsalt
  • 1,5 tsk vegetarisk buljong
  • Några stänk grön tabasco
  • 1 tsk tamari

Gör så här

  1. Mixa allt utom ärtorna och löken till en slät soppa.
  2. Häll över i en kastrull och smaka av.
  3. Häll i ärtor och rödlök.
  4. Värm på LÅG värme och rör om ofta tills soppan är fingervarm (cirka 42 grader). Då bevaras alla näringsämnen samtidigt som du får njuta av en värmande soppa.
  5. Ha gärna i lite extra tabasco för att få ännu mera hetta.

Tips!

Plocka toppskotten och tänk på att inte plocka utmed en gammal järnväg eller hårt trafikerad väg. Onödigt att få i sig alla föroreningar. Och undvik att plocka vid gödselstackar med mera eftersom skotten kan innehålla höga halter av nitrater.

---
Recept på raw food från Gitte Liljekvistgittesgreenliving.gili.se

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej Lisa,
    Tack :) Det ska jag göra!
    Kram Gitte

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.