Ingredienser
- 1 litet blomkålshuvud
- 1 avokado
- 10 cm gurka
- 1/2 grön paprika
- 1/2 kruka mynta eller citronmeliss
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 kruka basilika
- 1/2 dl gräslök
- 4 msk pumpakärnor
- 1/2 ask solrosskott, cirka 45 gram
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk limejuice
Gör så här
- Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
- Skär avokado, gurka och paprika i bitar.
- Hacka kryddorna.
- Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott.
- Ringla över oljan och pressa över lime.
Tips!
Detta recept är en variant av blomkålscouscous i min kommande bok ”Raw food – ett lättare liv på 3 veckor”). Det var ett av fyra recept som fanns med i Nyhetsmorgon på TV4.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.