Christers sidor:

Alg- och tomatröra

Ingredienser

  • Cirka 15 g Dulse från Holistic
  • 30–40 g soltorkade tomater (ungefär 1/2 dl finhackade)
  • 1/2 dl olivolja, ekologisk
  • 1/2 dl rapsolja, ekologisk
  • 2 vitlöksklyftor, ekologiska
  • 1 tsk ekologisk vitvinsvinäger
  • Lite salt (smaka av)

Gör så här

  1. Blötlägg algerna 10-15 minuter.
  2. Finhacka under tiden soltorkade tomater och vitlök.
  3. Blanda tomater, vitlök, vinäger och olja.
  4. Häll av vattnet från algerna och pressa ur så mycket vatten du kan.
  5. Mixa algerna med övriga ingredienser och låt röran stå och dra en stund innan servering.

Tips!

Jättegott på surdegsbaguette till t.e.x. soppa. Alger är mycket rika på kalcium och magnesium. Dulse innehåller också bl a jod och c-vitamin

---
Recept på råkost/raw food från Ann Weringwww.matblogg.se

2 kommentarer:

test