Valnötspaj (2 stycken)

Ingredienser, pajbotten

  • 1 dl blötlagda valnötter
  • 1 dl mandelmjöl
  • Lite agavesirap
  • Lite vatten
  • Lite vanilj

Ingredienser, grön grädde

  • 1 dl cashewnötsmjöl (se nedan)
  • 1 dl vatten
  • 1 dadel
  • 0,5 avokado
  • Vanilj

Ingredienser, raw sylt

  • Frysta hallon, lingon, blåbär
  • Lite agavesirap
  • Lite vatten

Så här gör du pajbotten

  1. Mixa allt till en massa.
  2. Ta t.ex.två små pajformar som är cirka 10 cm i diameter. Smörj pajformarna med lite kokosolja och tryck sedan ut massan.
  3. Torkade över dagen i torkugnen.
  4. Ta ur dom ur pajformen.

Så här gör du grön grädde

  1. Mixa cashewnötterna till ett mjöl i mixern eller en kaffekvarn.
  2. Tillsätt vattnet och dadeln och mixa igen.
  3. Lägg i avokadon och lite vanilj.
  4. Mixa till ett fluff.

Så här gör du sylten

  1. Mixa allt till en sylt.

Avsluta

  1. Bred grädden över pajen.
  2. Bred sylten över och toppa med lite torkade mullbär.
---
Recept på råkost/raw food från Fia lifefoodyoga.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.