Vaniljglass med chokladsås (1 port)

Vaniljglass med chokladsås

Glassen

  • 2 små frysta bananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl vatten eller mandelmjölk eller pecan/hasselnöt mjölk

Gör så här

  1. Skär bananerna i små bitar lägg i matberedaren.
  2. Kör tillsammans med vattnet/nötmjölken och vaniljpulvret.
  3. Tillsätt eventuellt mer vätska för att det ska gå runt.

Chokladsåsen

  • Cirka 2 dl kokosolja
  • 1/2 dl skalade hampafrön eller hasselnötter
  • 7 dadlar
  • 2–3 dl vatten
  • 1 tsk vaniljpulver (det riktigt svarta)
  • 1-2 msk acaciahonung
  • 6-7 msk kakao (helst rå men annars kung markattas)

Gör så här

  1. Smält kokosoljan i vattenbad utan att det blir för varmt.
  2. Mixa dadlar, vatten, nötter/frön, vaniljpulver och lite av vattnet i en mixer och häll detta i kokosoljan.
  3. Rör ner kakao och honung med en smörkniv.
  4. Smaka av!

Topping

  • 1 näve mandlar (blötlagda)
  • 1 näve mullbär

Gör så här

  1. Ringla en del av chokladsåsen över glassen.
  2. Toppa med tex: mullbär och mandlar

Tips!

Du kan spara chokladsåsen i kylen i flera dagar och bara värma upp den lite i ett vattenbad när du ska använda den.

---
Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsenemmasrawfood.blogpspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.