Kanelpudrade chokladmandlar

Kanelpudrade chokladmandlar

Ingredienser

  • 500 g mandlar
  • 1 dl rå kakao
  • 2 dl rå kokosolja
  • 1-2 msk agavesirap
  • 1/2 dl kanel

Gör så här

  1. Värm kokosnötsoljan i ett varmt vattenbad tills att oljan blir flytande.
  2. Blanda sedan oljan med kakao och agavesirapen och rör om väl.
  3. Om så önskas skala mandlarna, annars doppa dem direkt i den färdiga chokladsåsen.
  4. Lägg mandlarna på en tallrik täckt med bakplåtpapper.
  5. Pudra de sedan med kanel innan de hinner stela och stoppa in de i kylen i någon timma.
  6. Servera i en skål och njut!
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

2 kommentarer:

  1. Gjorde som i receptet ovan men hackade mandlarna istället och blandade ner dem i smeten. Kanelen åkte också i. Duttade ut små högar på bakplåtspapper och ställde in i kylen en timme. Mumsigt!

    SvaraRadera
  2. Måste de serveras kylskåpskalla? Eller går det bra att ha de färdiga mnadlarna i rumstemperatur?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.