Ingredienser
- 500 g mandlar
- 1 dl rå kakao
- 2 dl rå kokosolja
- 1-2 msk agavesirap
- 1/2 dl kanel
Gör så här
- Värm kokosnötsoljan i ett varmt vattenbad tills att oljan blir flytande.
- Blanda sedan oljan med kakao och agavesirapen och rör om väl.
- Om så önskas skala mandlarna, annars doppa dem direkt i den färdiga chokladsåsen.
- Lägg mandlarna på en tallrik täckt med bakplåtpapper.
- Pudra de sedan med kanel innan de hinner stela och stoppa in de i kylen i någon timma.
- Servera i en skål och njut!
---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beran på artali.qh.se
Gjorde som i receptet ovan men hackade mandlarna istället och blandade ner dem i smeten. Kanelen åkte också i. Duttade ut små högar på bakplåtspapper och ställde in i kylen en timme. Mumsigt!
SvaraRaderaMåste de serveras kylskåpskalla? Eller går det bra att ha de färdiga mnadlarna i rumstemperatur?
SvaraRadera