Christers sidor:

Maries Julglögg (10 glas)

Maries Julglögg

Ingredienser

  • 1 liter hemmagjord äppeljuice (saftiga äpplen i en juicecentrifug)
  • 1 kanelstång
  • 5 nejlikor
  • Eventuellt en bit ingefära, torkad eller färsk
  • Eventuellt några pomeransskal
  • Eventuellt några färska apelsinklyftor med skal

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm till kroppstemperatur.
  2. Låt kryddorna dra en stund och tänk på att ju längre de drar desto starkare smak blir det.
  3. Ta upp kryddorna och häll upp i glöggglas och servera med russin och mandlar.

Tips!

Glöggen håller några dagar om du ställer in den i kylskåpet och du kan återanvända de kryddor du använde genom att skölja av dem och låta dem torka för att sedan använda dem vid nästa glöggparty.

---
Recept på råkost/raw food från Amanda Beranartali.qh.se

2 kommentarer:

test