Marsipan

Ingredienser

  • 1 liter mandel
  • 1 till 1 och 1/2 dl honung
  • 3 msk vatten
  • 1 msk mandelolja
  • En nypa salt
  • 3 tsk spirulina eller 2 msk acaipulver

Gör så här

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt honung, olja, salt och vatten och kör tills det blivit en smet som liknar mandelmassa.
  3. Dela degen i två delar och lägg i två skålar.
  4. Färga den ena med spirulina och den andra med acai.
  5. Arbeta in med händerna, forma till fina marsipan figurer.

Tips!

Här finns ett tidigare recept på marsipan rawfoodrecept.com/2010/04/marsipan-eller-mandelmassa.html

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

2 kommentarer:

  1. Det här måste jag testa nu till jul!

    SvaraRadera
  2. Gjorde marsipankulor. De blev jättegoda, mycket godare än vanlig marsipan.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.