Ericas cheesecakebakelse

Cheesecakebakelse

Ingredienser till botten

  • 5 dl hasselnötter
  • 7 dadlar

Gör så här

  1. Kör hasselnötterna i mateberedaren till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt dadlar och kör igen.
  3. Tryck ut i små muffinsformar.

Ingredienser till krämen

  • 5 dl cashewnötter
  • Juicen från 1/2 citron
  • Jucien från 1 lime
  • 3 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1/2–1 dl vatten

Gör så här

  1. Mixa cashewnötterna i en mixer till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt vatten, lime, citron, honung och kokosolja och mixa till en len krämig smet.
  3. Lägg krämen på bottnen.

Ingredienser till hallonsås

  • 225 gram hallon, frysta (tinade) eller färska

Gör så här

  1. Mixa i en mixer.
  2. Ringla såsen över krämen.
  3. Ställ kallt i cirka 2 timmar.

Garnering

  1. Strö rå kakaoflisor (kakaonibs) över kakan.
  2. Servera och njut!
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.