Rotfruktsris

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödbetor
  • Linfröolja
  • Örtsalt

Så här gör du

  1. Gör juice på rotgrönsakerna och spara fruktköttet i en bunke som klarar att du rör ordentligt. Drick juicen då du kan behöva energin för att slutföra receptet.
  2. Häll några matskedar linfröolja på rotresterna tillsammans med lite salt. Blanda väl. Klart!
  3. Låt gärna stå ett halv dygn innan du äter så hinner smakerna blanda sig mer. Jag gör den på morgonen så har jag juicen då och "riset" till maten på kvällen.

Tips!

Ett matig och subtilt sött alternativ till ris, couscous eller liknande. Rått och gott, fullt med vitaminer, kostfiber och mineraler samt omega 3 från linfröoljan.

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.