Christers sidor:

Mikkans spröda kex

Spröda kex

Ingredienser

  • 1 dl bruna linfrön
  • 1 dl gula linfrön
  • 1 dl skalade hampafrön
  • 1 dl oskalade sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • en nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Lägg alla frön i blöt över natten i riktigt med vatten.
  2. Morgonen därpå gör du såhär: Sätt ugnen på 40-50 grader. Häll av vattnet i en sil eller silduk/nötpåse, skölj med fräscht vatten och låt rinna av en smula. Häll över hela blandningen på en plåt och forma där till runda kex. Strö över lite flingsalt på varje kex.
  3. Torka sedan i 8–10 timmar, lossa från plåten med t ex en osthyvel, stek- eller tårtspade och njut med t ex ett gott nötsmör eller mosad avocado.

Tips!

Gör dem inte för tunna, då kommer de hålla ihop sämre. De kex som blivit för tunna hos mig hamnar i en särskild skål - dem strör jag över salladen en vacker dag!

---

Recept på råkost/raw food från Mikkannjutmaten.blogspot.com

1 kommentar:

test