Ingredienser
- 1 dl bruna linfrön
- 1 dl gula linfrön
- 1 dl skalade hampafrön
- 1 dl oskalade sesamfrön
- 1 dl svarta sesamfrön
- en nypa flingsalt
Så här gör du
- Lägg alla frön i blöt över natten i riktigt med vatten.
- Morgonen därpå gör du såhär: Sätt ugnen på 40-50 grader. Häll av vattnet i en sil eller silduk/nötpåse, skölj med fräscht vatten och låt rinna av en smula. Häll över hela blandningen på en plåt och forma där till runda kex. Strö över lite flingsalt på varje kex.
- Torka sedan i 810 timmar, lossa från plåten med t ex en osthyvel, stek- eller tårtspade och njut med t ex ett gott nötsmör eller mosad avocado.
Tips!
Gör dem inte för tunna, då kommer de hålla ihop sämre. De kex som blivit för tunna hos mig hamnar i en särskild skål - dem strör jag över salladen en vacker dag!
---
Recept på råkost/raw food från Mikkan på njutmaten.blogspot.com
Mikkans största tumme... :)
SvaraRadera