Christers sidor:

Grönkålschips

Grönkålschips

Ingredienser

  • Grönkål
  • Olivolja
  • Havssalt
  • Vitlök
  • Basilika
  • Cayennepeppar
  • Paprikapulver
  • Andra chipskryddor

Så här gör du

  1. Skär grönkålsblad i stora bitar, och ta bort bladens hårda mitt.
  2. Gnugga in oljeblandningen i kålbitarna i en stor bytta så de blir lite marinerade.
  3. Sen är det bara att köra in i torkugnen ett par timmar, våra var typ klara på två men det beror på spänsten i grönkålen, hur vattenrik den är.

Tips!

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

3 kommentarer:

  1. Hur gör man om man inte har torkugn?

    SvaraRadera
  2. Man kan använda en vanlig ugn på låg värme och hålla luckan lite öppen eller öppna den ibland för att vädra ut fukt.

    SvaraRadera
  3. Får man tag i färsk grönkål nu? Jag hittar inte, eller är jag bara dålig på att leta?
    /Maria B

    SvaraRadera

test