Citronsalviapasta

Citronsalviapasta

Ingredienser till pastan

  • 2 Palsternackor
  • 1 Zucchini

Ingredienser till pastasåsen

  • 1 dl pinjenötter
  • 2 dl solroskärnor
  • Saften och zesten (rivet ytterskal) från 2 citroner
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk näringsjäst
  • 2 tsk timjan
  • 10-12 salviablad
  • Grovt salt

Övriga ingredienser

  • Krossad svartpeppar
  • 9 Torkade aprikoser, skivade
  • Någon slags sallad

Så här gör du

  1. Gör pasta av zucchinin och palsternackan antingen genom att göra tunna strimlor med grönsaksskalare eller genom att använda en spiralizer.
  2. Lägg eventuellt zucchinipastan i torkugn några minuter för att inte ha en för blöt pasta.
  3. Kör alla ingredienser till såsen i matberedare/ höghastighetsmixer tills den blir riktigt, riktigt slät och fin.
  4. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  5. Servera pastan med lite sås, färskkrossad svartpeppar, sallad och fint uppskivade aprikoser.

---

Recept på råkost/raw food från Vilda Rosenbladkivikslillaraa.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.