Christers sidor:

Vildas fancy fancy selleriterrin

Vildas fancy fancy selleriterrin

Ingredienser till terrinen

  • 1 liten rotselleri
  • 1 grönt äpple
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • Bladpersilja
  • Olivolja
  • Havssalt/ örtsalt
  • 1 avokado
  • 1 dl kokosmjölk (kan ersättas med annan nötmjölk eller vatten)
  • Citronzest (rivet skal) från en halv citron
  • Färskmalen svartpeppar
  • Dragon

Så här gör du timbalen

  1. Riv selleri och äpple och sätt i en bunke tillsammans med hackad persilja och citronzesten (som ger en varmare känsla än pressad citron).
  2. Häll över olivolja och alt och massera in i de rivna rotfrukterna/ frukten.
  3. Mixa avokadon tillsammans med dragon, kokosmjölk och färskmalen svartpeppar.
  4. Häll över selleriröran och smaka av med mer kryddor vid behov.

Ingredienser till chilimandelglaze

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 färsk chilipeppar av medelstark sort
  • Mandelgrädde (mandelpulp från mandelmjölk + lite extra vatten)
  • 0,5 dl riven kokos
  • Lite agave/yacon
  • Eventuellt lite shoyu
  • Hackade mandlar

Så här gör du glazen

  1. Mixa allt utom de hackade mandlarna tills du får en slät röra.
  2. Häll i mandlarna och blanda.
  3. Servera glazen ovanpå timbalen med lite persilja...

2 kommentarer:

  1. Mmm, detta har jag lagat. Jättegott!!
    /Maria B

    SvaraRadera

test