Christers sidor:

Ljuvlig kokosfudge

Ingredienser

  • 2,5 dl torkad kokos
  • 2,5 dl valnötter
  • 0,5 dl rå kakao
  • 2–3 msk agave eller honung

Så här gör du

  1. Mixa valnötterna tills de börjar släppa olja och bli lite "smöriga", lägg i en skål.
  2. Mixa sedan kokosen tills den blir ett fint mjöl.
  3. Häll i kokos och kakao i skålen med valnötterna och blanda.
  4. Smaksätt med agave eller honung efter smak.
  5. Tryck ut smeten (ca 1,5 cm tjock) i en liten form och skär i lagom munsbitar.
  6. Ställ i kyl eller frys att stelna. Kan förvaras i frysen några veckor, men räcker sällan så länge...

Tips

En liten nypa havssalt i smeten hjälper till att förhöja kakaosmaken men är inte nödvändigt.

---

Recept från Jenny Skåneilovefruktsallad.wordpress.com

3 kommentarer:

  1. Det blev jättegott. Jag satte oxå varsit svartvinbär på varje ruta jag skivat och det syrliga blev en god kontrast till det söta. Gillade verkligen att receptet var så enkelt!

    SvaraRadera
  2. Mycket goda. Jag toppade fudgen med ett tunt lager smält kokosolja som fick stelna i frysen. Blev jättesnyggt!

    SvaraRadera

test