Christers sidor:

Bovetecrunch

Ingredienser

  • 4 dl helt bovete
  • 2 msk honung eller agave
  • kanel
  • kardemumma
  • russin/gojibär/mullbär...
  • nötter/mandlar/frön

Så här gör du

  1. Blötlägg bovetet i 2–10 timmar i rikligt med kallt vatten.
  2. Skölj bovetet noga för att få bort allt "slem" som bildas.
  3. Låt bovetet rinna av och blanda med honung/agave, kanel och kardemumma.
  4. Sprid ut på två teflexpapper och torka i ugn tills det är riktigt torrt och "crunchigt".
  5. Blanda i torkad frukt och nötter och häll upp i burk med lock.

Övrigt

  1. Kräver torkugn eller ugn som kan ställas in på låg värme.
  2. Supergott att servera med nötmjölk till frukost eller strössla över fruktsallad!

---

Recept från Jenny Skåneilovefruktsallad.wordpress.com

1 kommentar:

test