Christers sidor:

Sval melonsoppa

Sval melonsoppa

Ingredienser

  • En tredjedels vaniljstång
  • Zest (rivet skal) från en liten ekocitron
  • En näve blötlagda cashewnötter
  • En nätmelon
  • Ett par cm färsk ingefära
  • 2 päron
  • Färskpressad citronsaft efter behag

Så här gör du

  1. Först gör du cashewgrädde i mixern genom att köra de blötlagda nötterna i mixer med lite av blötläggningsvattnet, frön från 1/3 vaniljstång och zest från en liten citron. Låt stå kallt en stund medan du gör själva soppan.
  2. Karva ut köttet från en mindre nätmelon, kör ned i blender eller mixer till du har en helt slät och fluffig vätska. Riv ett par cm färsk ingefära fint, blanda ut detta i melonbasen.
  3. Just innan servering kör du två päron i en råsaftcentrifug. Skvätt i lite citron för att få den att hålla färgen och blanda med melonen.

Övrigt

Detta är en supersmarrig dessertsoppa som serverar ca 4 personer. Perfekt en het sommardag!

Recept från Mikkannjutmaten.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

test