Grön gaspacho

Grön gaspacho

Ingredienser

  • 2 dl spritade ärtor (spritade = ta ur dem ur skidan)
  • två nävar babyspenatblad
  • två nävar färska kryddor, t ex persilja och basilika
  • en halv tomat
  • en avocado
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1,5 msk ekologiskt lantbuljongpulver
  • 2 tsk spirulinapulver
  • saften från 1/4 citron
  • 4 dl vatten

Så här gör du

  1. Du tossar allt i en kraftfull matberedare, helt enkelt.
  2. Späd med vätska efter behag.
  3. Krydda gärna med vitlök en klyfta i taget, så att det blir så starkt som du själv gillar.
  4. Servera gärna med något vackert färgstarkt som finriven morot!

Övrigt

Spirulina är grym supermat som ger en häftig färg och massa extra näring i soppan. om du vill nörda in dig mer i ämnet kan du läsa här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/09/mat-med-guldkant-spirulina.html

Recept från Mikkannjutmaten.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.