Råpaj

Råpaj

Alla mått är uppskattade. Prova dig fram, smaka dig fram.

  • 1 1/2 mandel
  • 1 1/2 dl hasselnötter
  • 1 1/2 dl macademianötter
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 5-8 färska dadlar
  • 1 msk honung
  • (Jag hade inte salt, men många skulle ha det här)
  • (Man kan ha i en msk smaklös rapsolja om man vill ha den degigare)
  1. Kör nötterna i en matberedare tills det blir mjöl
  2. Blanda i resten av ingredienserna
  3. Kör i beredaren tills det blir en formbar och god deg
  4. Tryck ut det i en pajform

Mellanlager (det ljusa)

  • 2 dl mandel
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 msk honung
  • 5-8 torkade fikon (färska dadlar går också bra, men fikon ger en ljusare smak, andra torkade frukter är ej bra, de tar över för mycket i smaken)

Recept

  1. Kör nötterna i en matberedare tills det blir mjöl
  2. Blanda i resten av ingredienserna
  3. Kör i beredaren tills det blir en formbar och god deg
  4. Tryck ut det i pajformen uppepå bottenlagret

Fyllning

Kan du variera efter egen smak. Honung kan ringlas uppe på om man vill ha det sötare (det hade inte jag)
  • Skiva äpplen och häll på kanel
  • Blåbär, hallon, körsbär
  1. Sprid ut det på degen.
  2. Njut

Recept från H C Barregrenwww.bums.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.