Ingredienser
- 200 gram dadlar
- Cirka 1 dl dadelvatten från blötläggningen
- 0,5 dl solrosfrön
- 2 dl russin
- 2 dl groddat och torkat bovete
- 2,5 dl riven kokos
- 0,5 dl sesamfrön
- 2,5 dl havregryn
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl kokosolja
Gör så här
- Blötlägg Dadlarna 8-10 timmar, använder du sorten Medjool räcker det med ett par timmar. Glöm inte kärna ur dem bara!
- Lägg dadlarna i matberedare/mixer och tillsätt lite av dadelvattnet. Mixa till en slät smet, tillsätt mer dadelvatten om det behövs.
- Smeten ska vara slät och lite lös men inte rinnig. Häll över i en skål och blanda i resten av ingredienserna utom russin och kokosolja. Blanda.
- Värm kokosoljan så den blir flytande och blanda i den i röran.
- Bred ut müslin i ett cirka 1 cm tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper.
- Torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt tills den är helt torr.
- När den är torr ska du kunna bryta den i krispiga bitar.
- Häll över müslin i en burk och blanda i russinen.
Tips!
Du kan tillsätta russinen innan du torkar müslin om du vill, jag tycker att de blir alldeles för hårda så jag tar i dem efter. Du kan också använda andra torkade frukter, prova dig fram till din egen favoritblandning! Är du glutenallergiker så ta bort havret och öka mängden solrosfrön och Bovete.
---
Recept på raw food från Gitte Liljekvist på gittesgreenliving.gili.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.