Nötfri kokosmüsli (20 port)

musli

Ingredienser

  • 200 gram dadlar
  • Cirka 1 dl dadelvatten från blötläggningen
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 dl russin
  • 2 dl groddat och torkat bovete
  • 2,5 dl riven kokos
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2,5 dl havregryn
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl kokosolja

Gör så här

  1. Blötlägg Dadlarna 8-10 timmar, använder du sorten Medjool räcker det med ett par timmar. Glöm inte kärna ur dem bara!
  2. Lägg dadlarna i matberedare/mixer och tillsätt lite av dadelvattnet. Mixa till en slät smet, tillsätt mer dadelvatten om det behövs.
  3. Smeten ska vara slät och lite lös men inte rinnig. Häll över i en skål och blanda i resten av ingredienserna utom russin och kokosolja. Blanda.
  4. Värm kokosoljan så den blir flytande och blanda i den i röran.
  5. Bred ut müslin i ett cirka 1 cm tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt tills den är helt torr.
  7. När den är torr ska du kunna bryta den i krispiga bitar.
  8. Häll över müslin i en burk och blanda i russinen.

Tips!

Du kan tillsätta russinen innan du torkar müslin om du vill, jag tycker att de blir alldeles för hårda så jag tar i dem efter. Du kan också använda andra torkade frukter, prova dig fram till din egen favoritblandning! Är du glutenallergiker så ta bort havret och öka mängden solrosfrön och Bovete.

---
Recept på raw food från Gitte Liljekvistgittesgreenliving.gili.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.