Ingredienser till chokladen
- 1 dl raw kakaosmör
- 1/2 dl kallpressad kokosolja
- 0,75 dl kakao
- Några droppar stevia (går självklart att söta med agave eller honung)
- Lite vaniljpulver
- 1 nypa salt
Gör så här
- Börja med att smälta kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad över varmt vatten.
- Blanda ihop det smälta kakaosmöret och kokosoljan.
- Blanda i kakao, söta med stevia, smaka av med vanilj och salt.
- Jag använder små formar av silikon med det går lika bra med små aluminiumformar.
- Börja med att fylla botten på formarna med chokladen, någon millimeter räcker.
- Ställ sedan in dem i kylskåpet eller frysen så att de stelnar. Under tiden, gör kolakrämen
Ingredienser, kola
- 1 dl dadlar
- 1/2 dl vatten
- 1 dl naturella cashewnötter (malda till mjöl)
- 1 nypa salt
- Vaniljpulver
Gör så här
- Mixa dadlar och vatten till en slät smet.
- Tillsätt sedan cashewmjölet, salt och vanilj och mixa till en kräm.
- Fyll en sprits eller en lite plastpåse med kolakrämen.
- Om du använder en påse, tryck ner krämen till ett av hörnen och klipp sedan ett litet hål för att kunna spritsa ut kolan.
- Se till att chokladen i formarna har stelnat innan du börjar fulla mitten av formarna.
- Det är viktigt att du bara fyller mitten så att du sedan kan fylla på med choklad runt om.
- Se även till att krämen inte blir för hög eftersom du även vill att chokladen ska täcka krämen helt.
- När du har spritsat alla formar, fyll formarna med choklad och kyl dem till de har stelnat.
- Mixa dadlar och vatten till en slät smet.
- Tillsätt sedan cashewmjölet, salt och vanilj och mixa till en kräm.
- Fyll en sprits eller en lite plastpåse med kolakrämen.
- Om du använder en påse, tryck ner krämen till ett av hörnen och klipp sedan ett litet hål för att kunna spritsa ut kolan.
- Se till att chokladen i formarna har stelnat innan du börjar fulla mitten av formarna.
- Det är viktigt att du bara fyller mitten så att du sedan kan fylla på med choklad runt om.
- Se även till att krämen inte blir för hög eftersom du även vill att chokladen ska täcka krämen helt.
- När du har spritsat alla formar, fyll formarna med choklad och kyl dem till de har stelnat.
---
Recept på råkost/raw food från Kristin Larsson på kristinby.blogspot.com
Så underbart goda!! Tack för receptet!
SvaraRadera