Asiatisk kålsallad

IMG_5942

Ingredienser

  • 5 mangoldblad
  • 4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)
  • 1/2 litet huvud rödkål
  • 4 msk sesamfrön
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk sesamolja eller rapsolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 4 cm finriven färsk ingefära
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Strimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål.
  2. Häll över sesamolja, honung, citronjuice, salt och äppelcidervinäger.
  3. Massera/knåda med händerna så kålen och bladen mjuknar.
  4. Rör ned ingefära och sesamfrön.
  5. Låt gärna stå och marinera 1 timma innan servering.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.