Äpplemuffins

Peaches

Deg

  • 4 dl mandlar
  • 1 msk rapsolja
  • En nypa salt
  • 1 krm muskot
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk honung

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 2 dadlar
  • 1 tsk kanel

Garnering

  • 2–3 skivade äpplen

Cashewgrädde

  • 2 dl cashewnötter
  • 1/2–1 dl vatten
  • 1/2 väl moget päron
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping

  • Kakaonibs
  • äppleklyftor

Gör så här

  1. Kör mandlar i matberedaren tills de finfördelats.
  2. Tillsätt olja, salt, dadlar och kryddor. Blanda igen.
  3. Tillsätt honung så att du får ihop pajdegen.
  4. Tryck ut degen i muffinsformar, cirka 1/2–1 cm tjock.
  5. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedaren.
  6. Lägg i fyllningen i pajdegen.
  7. Garnera med de skivade äpplena.
  8. Strö eventuellt över kanel.
  9. Mixa cashewnötter och vatten i mixern.
  10. Tillsätt päron som du delat i bitar och vaniljpulver som du kör i mixern till en gräddliknande konsistens.
  11. Toppa med cashewgrädden och kakaonibs.
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.