Valnötspaté

Ingredienser

  • 2 dl blötlagda valnötter
  • 2 vitlökar
  • 1 msk kokosolja
  • 2 citroner, både saften och skalet
  • 2 msk äppelcidervinäger eller kombucha
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • Färsk gräslök
  • Havssalt

Gör så här

  1. Mixa länge i mixern eller helst med mixerstav eftersom nötterna helst vill fastna i mixer bladen.
  2. Kyl i några timmar, och den blir bara godare ju längre den får stå till sig.

Tips!

Man kan använda vilka nötter som helst men jag gillar vanötter och para nötter bäst när jag gör den här patén. Den håller 2–3 dagar

---
Recept på råkost/raw food från Aurea lifefoodyoga.wordpress.com

4 kommentarer:

  1. Extremt surt med två citroner märkte jag. Betyder det att detta är mer av en detox-rätt?

    SvaraRadera
  2. Nja det beror nog på citronen, mina var små små. Ta mindre nästa gång, det är inte riktigt meningen att vara en detox rätt utan mer njutning.... Vill man kan man bara ta zesten. Hoppas du får till det!

    SvaraRadera
  3. Det blev för surt även denna gång även fast jag var försiktig :) Jag drygade ut med mer nötter så blev det ok. Kanske ska man vara mer försiktig med äppelcidervinägern också?

    SvaraRadera
  4. Ja eller använd näringsjäst istället. Smaken är ju så olika vad vi gillar och inte gillar, jag älskar surt! Jag skulle använda (om jag vore dina smaklökar :) näringsjäst och en halv citron, bara juicen. Lycka till och tack för att du leker vidare och berättar hur det går! / J

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.