Macamacaroons (10 stycken)

Macamjöl Macamjöl Macamacaroons En macamacaroons på ett svart fat

Ingredienser till mjölet

  • 2 dl Gojibär
  • 2 dl macapulver
  • 2 dl kokosflingor.

Gör mjölet så här

  1. Mixa gojibären, macapulvret och kokosen i en mixer eller matberedare.

Ingredienser till smeten

  • 1 msk koksolja som man smälter i ett vattenbad
  • 2 msk cashewsmör
  • Nästan allt gojimjöl (men spara lite till fyllningen)
  • 1–2 dl kakaopulver
  • 2 msk blötlagda goijibär
  • 1 msk blötlagda russin

Gör smeten så här

  1. Rör ihop alla ingredienser i en skål.

Ingredienser till fyllningen

  • Resten av mjölet
  • 3 msk kokosflingor (om det behövs det är en smaksak)
  • 1 msk koksolja som man smälter i ett vattenbad
  • 2–3 msk yacunsirap
  • 3 msk cashewsmör eller krafs som blivit över när man gjort nötmjölk
  • Lite kakaopulver

Gör kakorna så här

  1. Rör ihop allt.
  2. Klicka sen en klick av grundsmeten i en form.
  3. Fortsätt med fyllningen och sen en klick till av grundsmeten.
  4. Kyl alla macaroons innan man äter dom.
  5. Förvara dom i kylen.

Tips!

Alla smakmått (sötman m.m.) är individuella: Vill man har dom mer kakaoaktiga kan man ta kakaosmör stället för kokosolja.
---
Recept på råkost/raw food från Aurea lifefoodyoga.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.