Levande Föda-lasagne (4 portioner)

Röd lasagnesås

  • 6–8 tomater
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4–5 urkärnade dadlar
  • 6 blad färsk basilika
  • 2 matskedar italienska kryddor

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer.

Vit lasagnesås

  • 1/2–1 liten zucchini
  • 2–3 tomater
  • 1 till 1 och 1/2 dl cashew- eller macademianötter
  • 4 urkärnade kalamataoliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 skalad citron

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer.
  2. Om zucchinin är för stor kommer såsen att bli mer rinnande.
  3. Du kan ha i lite mer nötter för att få den mer tjockflytande och eventuellt använda den överblivna såsen till någon annan maträtt.

Lasagneplattor

  • 4 små zucchini
  • 4 tomater

Gör så här

  1. Skär zucchinin med en potatisskalare så att du får plattor.
  2. Skär tomaterna med kniv så att du får tunna skivor.
  3. Varva zucchini, vit sås, röd sås, tomater i några lager.
  4. Avsluta med zucchini, röd sås och dekorativa droppar av vit sås.
  5. Häll bort vattnet som kommer att komma ut på sidorna av lasagnen.

Tips!

Du kan äta lasagnen direkt eller ställa den i 3 timmar i ett torkskåp med temperaturen på 40C.

---
Recept på råkost/raw food från Basia Piechocinskawww.perfecthealth101.net/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.