Ericas råa Cashew Mascarpone

Ericas råa Cashew Mascarpone

Tiramisu

  • 2 och 1/2 dl mandlar
  • 2 och 1/2 dl cashewnötter
  • 2 och 1/2 dl dadlar
  • 1–2 msk pulverkaffe
  • 1 och 1/4 dl kakaonibs
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En nypa salt

Kör ingredienserna i matberedaren tills det blir en kakdeg. Rulla till bollar och platta till.

Cashew Mascarpone

  1. 2 och 1/2 dl bötlagda cashewnötter
  2. 1 dl kokoschips / riven kokos
  3. 2–3 dl vatten
  4. 1 dl agavesirap
  5. 1 vaniljstång (innanmätet)
  6. 1-3 tsk citronjuice
  7. En nypa salt

Mixa i mixern tills det är lent och slätt. Smaka av med citron och späd med vatten.

Tillsätt sedan:

  • 1 dl kakaosmör, som du gör rinnande i ett ljummet vattenbad.
  • 2 msk lecitin

Kyl mascarponen och degen för sig. Efter någon timma kan du göra små bakelser som du ser på bilden. Pudra gärna också raw kakao över för lite extra kakaosmak.

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

3 kommentarer:

  1. Låter mums, men kan du redogöra vilka ingredienser ingår i mascarponen och vilka i mörka grunden. Verkade lite otydligt. Tackar på förhand!

    SvaraRadera
  2. Så galet - måste nog varit i ett lyckorus när jag skrev ned receptet för det här mästerverket! Ska provalaga igen och återkomma:)!
    Kram e
    erica

    SvaraRadera
  3. Nu är receptet uppdaterat! Shit, jag måste bara göra den här – nu!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.