Rawpizza

Lagom mängd till en bricka i en excalibur torkmaskin

  1. 6 dl välsköljd groddat helt bovete, 1 riven morot, 1msk torkad oregano, 1msk torkad timjan, 1/2 msk olivolja, 1dl linfrö (mixade) c:a 1dl vatten.
  2. Mixa detta i en matberedare till en fast pizzadegsmassa.
  3. Platta ut degen på excaliburbrickan på bakplåtspapper eller tefalduk.
  4. In i torken (LF-temp) 2 timmar vänd på botten och torka cirka 2 timmar till.
  5. Mixa sedan i matberedare 3dl blötlagd caschew, 1/3-1/2 purjolök, 1/4 citron skalad, 1/2-1 vitlöksklyfta och ev. en nypa himalaya salt. Mixa detta till en slät sås och bred ut det på den torkade pizzabotten.
  6. Mixa sedan 20 blötlagda soltorkade tomater,6 coctailtomater, 1/2 skalad citron, 1 vitlöksklyfta, ev. en nypa himalaya salt,och 1tsk torkad oregano.
  7. Bred ut det ovanpå caschewsmeten och lägg sedan på vad du önskar ha på pizzan, banan, purjolök och curry, eller lök, oliver, torkad oregano och färska champinjoner etc.
  8. Sedan in i torken 2-4 tim. Ta ut och ät! Går utmärkt att frysa om det blir över.

Kommentar!

Ett lite förändrat Väddörecept!

---
Recept på råkost/raw food från Sudha Carlsson

2 kommentarer:

  1. Går detta att göra utan tork redskap på något vis?

    SvaraRadera
  2. Om du har ugnen på låg temperatur och håller en glipa öppen eller öppnar och vädrar ur emellanåt :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.