Mikkans grymma nötpesto

Mikkans grymma nötpesto

Ingredienser

  • En näve cashewnötter
  • En näve pistagenötter
  • Två rågade matskedar svarta sesamfrön
  • En halv röd paprika
  • En fet vitlöksklyfta
  • Några soltorkade tomater i olja
  • Olivolja
  • Citronsaft

Så här gör du

  1. Lägg nötter och frön i blöt tillsammans över natten.
  2. På morgonen häller du av dem i en sil och sedan rätt ned i en matberedare.
  3. Lägg i vitlöksklyftan, paprikan och soltorkade tomater i bitar, en splash citronsaft och börja mixa.
  4. Tillsätt olivolja (eller raps för den som inte gillar olivsmaken) i en fin stril och sluta när peston fått en fin krämig konsistens.

Tips!

Jag serverar exempelvis med spröda salladsblad, röda linser som även de legat i blöt över natten, strimlad purjo, groddar, coctailtomater, avocado, oliver och persilja.

---

Recept på råkost/raw food från Mikkannjutmaten.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.