Ingredienser
- En näve cashewnötter
- En näve pistagenötter
- Två rågade matskedar svarta sesamfrön
- En halv röd paprika
- En fet vitlöksklyfta
- Några soltorkade tomater i olja
- Olivolja
- Citronsaft
Så här gör du
- Lägg nötter och frön i blöt tillsammans över natten.
- På morgonen häller du av dem i en sil och sedan rätt ned i en matberedare.
- Lägg i vitlöksklyftan, paprikan och soltorkade tomater i bitar, en splash citronsaft och börja mixa.
- Tillsätt olivolja (eller raps för den som inte gillar olivsmaken) i en fin stril och sluta när peston fått en fin krämig konsistens.
Tips!
Jag serverar exempelvis med spröda salladsblad, röda linser som även de legat i blöt över natten, strimlad purjo, groddar, coctailtomater, avocado, oliver och persilja.
---
Recept på råkost/raw food från Mikkan på njutmaten.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.