Spenat- och ricottapasta

Spenat- och ricottapasta

Ingredienser till såsen

  • 2 små gula squash
  • 100 g spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl pinjenötter
  • En halv avokado
  • Juicen av en citron
  • 1 dl vatten
  • Himalayasalt
  • Svartpeppar
  • Näringsjäst
  • 1 hackad salladslök

Ingredienser till parmesan:

  • 1 dl paranötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk näringsjäst

Så här gör du

  1. Förvandla squashen till pasta genom en spiralizer eller genom att skala långa smala tagliatelle med en potatisskalare.
  2. Massera in oljan i spenatbladen tillsammans med lite salt.
  3. Kör alla ingredienser för såsen, utom salladslöken och spenaten, i en mixer tills de bildat en slät röra.
  4. Häll i spenat och salladslök och kör "pulse" ett par gånger så att det blandas med såsen men inte hackas för mycket.
  5. Kör ingredienserna för parmesanen i matberedare tills de grynats (nytt ord?).
  6. Blanda såsen med pastan och strö över parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.