Tomatsås (2 port)

IMG_7860

En tomatsås kan varieras lika många gånger som det finns människor som gör den. Detta är en bra grund att utgå ifrån, eller behålla som den är. Vitlöken bygger upp vårt immunförsvar och oljan smörjer våra leder. Och visste du att rapsolja har en perfekt balans mellan omega 3 och omega 6 fettsyror.

Ingredienser

  • 5 tomater
  • 5 torkade tomater
  • 1 krm torkade steviablad (eller ersätt med honung)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk örtsalt

Recept

  1. Tärna tomaterna och kör dem i mixern en stund.
  2. Placera silen ovanför bunken och häll i tomatröran.
  3. Med en sked skrapa runt röran så att juicen separeras från fruktköttet.
  4. Spara juicen och gör en gudomlig tomatsoppa på den.
  5. Lägg tillbaka fruktköttet i mixern.
  6. Finhacka de torkade tomaterna och vitlöken.
  7. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i mixern och blanda till färgen övergår mot en mer brunröd ton (när de torkade tomaterna är riktigt finfördelade.
  8. Häll upp i en serveringsskål, njut som dippa eller som tillbehör till ovan nämnda nötfärs.

Servera tillsammans med t.ex. zuccinipasta, sallad eller tacos.

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.