Ericas chokladbarelse (10-15 st)

Ericas chokladbarelse. Råkost, raw food, levande föda

Ingredienser botten

  • 5 dl mandel
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 msk honung
  • En nypa salt

Ingredienser fyllning (jordgubbsmarmelad)

  • 225 gram jordgubbar
  • 6 aprikoser, blötlagda

Ingredienser överlager (chokladsås)

  • 2 dl kokosolja, rinnande
  • 1 dl kakao
  • 3 msk honung

Recept

  1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
  2. Tillsätt dadlar, honung och salt och kör igen.
  3. Tryck ut ca 1 msk i bullformen eller i en mindre pajform
  4. Mixa ingredienserna till jordgubbsmarmeladen.
  5. Lägg i jordgubbsmarmelad på mandelbotten.
  6. Gör chokladsåsen. Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.
  7. Rör ned kakao och honung.
  8. Häll över chokladsåsen.
  9. Ställ in i kylen tills choklad stelnat eller i frysen, kom dock ihåg att tina dem cirka 20 minuter innan om de står i frysen.
  10. Toppa gärna med cashewgrädde innan servering

---

Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.