
Ingredienser botten
- 5 dl mandel
- 10 dadlar, urkärnade
- 2 msk honung
- En nypa salt
Ingredienser fyllning (jordgubbsmarmelad)
- 225 gram jordgubbar
- 6 aprikoser, blötlagda
Ingredienser överlager (chokladsås)
- 2 dl kokosolja, rinnande
- 1 dl kakao
- 3 msk honung
Recept
- Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
- Tillsätt dadlar, honung och salt och kör igen.
- Tryck ut ca 1 msk i bullformen eller i en mindre pajform
- Mixa ingredienserna till jordgubbsmarmeladen.
- Lägg i jordgubbsmarmelad på mandelbotten.
- Gör chokladsåsen. Gör kokosoljan rinnande i vattenbad.
- Rör ned kakao och honung.
- Häll över chokladsåsen.
- Ställ in i kylen tills choklad stelnat eller i frysen, kom dock ihåg att tina dem cirka 20 minuter innan om de står i frysen.
- Toppa gärna med cashewgrädde innan servering
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
mmmmmmm... sån vill jag göra. NU!!!
SvaraRadera