Raw Chaicheesecake

Raw chaicheescake

Ingredienser

  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1 msk yaconsirap ( går att byta ut mot honung, agave eller lönnsirap)
  • 8 msk kallt tulsite (går bra med vatten men tulsi-te ger mer smak)
  • 1 dl kokosolja
  • 2–3 tsk chaikrydda (har du inte det ta kanel, kardemumma, eller annan smaksättning. OBS! Ta in kryddan vid andra mixningen)

Gör så här

  1. Ställ glasburken med kokosolja i varmt vatten så den smälter i botten.
  2. Mixa ingredienserna och spara en fjärdel i en skål bredvid.
  3. Mixa sedan i chaikryddan och smaka av hur intensiv smak du vill ha.
  4. Häll upp i en liten pajform (gärna en med löstagbara kanter), bred ut så det blir jämt.
  5. Häll över den del som du sparat som är utan chaikryddan.
  6. Ta en gaffel och dra i det vita du hällt i – så gör du marmoreringsmönster.
  7. Ställ in i frysen cirka 6 timmar.
  8. Ta ut cirka 15 minuter innan servering så blir den mjuk och lik en cheesecake när du serverar den.

Tips!

Gör gärna en kopp chaite till och njut av kryddor och vintern!

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.