Christers sidor:

Bovete- och spirulinakex (6 st)

Ingredienser

  • 2 dl bovete, blötlagt en timma och skölj noga.
  • 2 dl solrosfrön, blötlagt över natten och skölj noga.
  • 1/2 dl linfrön, dom sköljer man inte
  • 1 citron
  • 1 msk kokosolja som smält i vattenbad
  • Salt och peppar, smaka av själv
  • 1–2 msk spirulina
  • 1 msk chiliflakes
  • Toppa med dulselager och sesam frön när du vänder på brödet

Gör så här

  1. Blötlägg bovete, solros frön och linfrön.
  2. Skölj bovetet och solrosfröna noga och mixa med 1 citron, spirulinan i mixern.
  3. Häll över allt i en skål.
  4. Tillsätt salt, svartpeppar och lite kokosolja.
  5. Lägg ut små rundlar på ett bakplåtspapper och torka på 40° i ugnen 3 timmar på ena sidan och cirka 2 timmar på andra.
  6. Sprinkla på lite sesamfrön och dulsealger när du vänder kexen.

Tips!

Lek med toppings och kryddorna!

---
Recept på råkost/raw food från Aurea lifefoodyoga.wordpress.com

2 kommentarer:

  1. är det helt bovete? eller måste man använda krossat?

    SvaraRadera
  2. Nej du kan ta helt bovete, jag brukar köpa stora förpackningar, billigt och bra att ha som bas i mycket. Bloötlägg det bara innan.

    / Johanna

    SvaraRadera

test