Christers sidor:

Solrosfrömjölk

Solrosfrömjölk

Ingredienser

  • 3 dl kallt vatten
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk lecitin (valfritt)
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mixa solrosfrön och kallt vatten ordentligt och sila genom en nötmjölkssil. Vätskan är din solrosfröbas.
  2. Mixa kokosolja, honung, kanel, salt och eventuellt lecitin (för gräddigare konsitens) med hälften av det ljumna vattnet. Detta är din emulsion.
  3. Blanda i resten av det ljumna vattnet och solrosfröbasen och emulsionen i mixern. Häll upp i en tätslutande bringare och förvara i kylen i några dagar, om du inte vill dricka upp allt direkt.

---

Recept på råkost/raw food från Pontus KristenssonGreenrom Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

test