Kretakakor

IMG_6660

Ingredienser

  • 5 dl mandelmjölksrester ( det som blir över när du gör mandelmjölk)
  • 10 dadlar
  • 2 msk honung
  • En nypa salt
  • 1/2 dl krossade linfrö (eller hellre, mal själv i en elektrisk kaffekvarn)
  • 4 msk kakao
  • Hela kakabönor (för garnering)

Gör så här

  1. Kör mandelmjölksrester i matberedare tillsammans med dadlar och honung.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kakaobönorna och kör till en deg.
  3. Låt stå cirka 30 minuter innan du formar till kakor.
  4. Sätt en kakaoböna i mitten av kakorna. ”Grädda” i 8-12 timmar på 42 grader.

Tips!

Välj om du vill ha kakorna mjuka eller hårda beroende på hur länge du gräddar dem!

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.