Gott med bär och frukt

Gott med bär och frukt

Ett alternativ till det vanliga godiset kan du lätt fixa själv hemma! Blir dessutom helt utan en massa konstgjorda tillsatser. Använd t ex frysta bär, bananer, och rulla i en blandning av kokosolja, kakao, vanilj och honung.

Ingredienser

  • 1 dl kokosolja t.e.x. Holistic
  • 3 msk eko kakao
  • 1 msk svensk honung
  • 3 krm eko vaniljpulver
  • 1 banan
  • 8 frysta jordbubbar

Gör så här

  1. Håll burken med kokosolja under rinnande varmt vatten en stund.
  2. Mät upp kokosolja, kakao, honung och vaniljpulver och rör om.
  3. Skala och dela bananen på mitten.
  4. Lägg ned banandelarna i smeten och rulla försiktigt så att de täcks med choklad.
  5. Ta upp dem och lägg eller ställ dem upp om det går på ett bakplåtsklätt fat eller en bricka och ställ in i frysen 15-20 miuter.
  6. Lägg därefter ned de frysta jordgubbarna några i taget och täck även dem med chokladen.
  7. Ta upp och lägg dem på bakplåtsapper men ställ in dem i kylskåpet i stället 15-20 minuter.
  8. Skär sedan bananerna i skivor och dela jordgubbarna på mitten.
  9. Pudra eventuellt kanel eller kakao över jordgubbarna.
  10. Om du vill ha kokosflingor på bären eller bananerna så rulla dem i så fall innan du ställer in i dem frysen/kylen.
  11. Severa!

Tips!

Ananas och hallon är fler goda alternativ du kan täcka med choklad.

---
Recept på råkost/raw food från Ann Weringwww.matblogg.se

3 kommentarer:

  1. Ska de ätas rumstempererade, kylskåpskalla eller frysta? Varför funkar inte allt i frysten resp. kylen?

    SvaraRadera
  2. Hej Maria!

    Bananerna kan skivas och serveras direkt från frysen, tycker jag. De frysta jordgubbarna däremot, är alldeles för hårda för att delas (och ätas) när de är frysta, så de vinner på att istället läggas i kylen när de doppats i chokladen. Serveras sedan kylskåpskalla.
    Pröva gärna!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.